De overheid moet de wet en regelgeving omtrent AED's aanscherpen!

  • AEDmaster

    Tegenwoordig hoor je steeds vaker iets over AED's. Ik denk dat wij wel kunnen stellen dat eigenlijk iedereen wel weet wat een AED is. Dit is natuurlijk, ten opzichte van 10 jaar geleden, een enorme vooruitgang. Toch moet u niet zomaar een AED kopen.

    Wij merken dat, door bovenstaande ontwikkeling, dat de markt overspoelt wordt met verschillende AED aanbieders en ook veel verschillende AED merken. Niet alle AED's beschikken tegenwoordig over de juiste keurmerken. Een keurmerk waar een AED over moet beschikken is het FDA keurmerk of de CE markering. Beide zijn in Nederland geldig. Als een AED niet over één van deze keurmerken beschikt dan loopt het slachtoffer onnodig risico en zou het kunnen sterven.

    Daarnaast heeft elke fabrikant weer haar eigen ‘'unique sellingpoints’'. Dit om toch onderscheidend te zijn, maar hierdoor ontstaan steeds grotere verschillen tussen de AED's. Je ziet het terug in de vormgeving, het kleurgebruik en de werking. Door deze punten wordt alles onduidelijker en weet een ongetrainde AED bediener onmogelijk wat hij of zij in een noodsituatie moet doen.

    Daarom pleiten wij ervoor dat elk AED merk, op de Nederlandse markt, aan bepaalde eisen moet voldoen. Net zoals dit voor een brandblusser geldt. Iedereen weet hoe een brandblusser er uitziet en hoe deze gebruikt moet worden.

    Wij proberen dit om verschillende manieren, bij de overheid onder de aandacht te brengen, maar dit kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij op zoek naar originele ideeën en hopen op jullie bijdrage!

    Uiteindelijk is de AED er om levens mee te redden!!

    AED? Daar red je levens mee! Bent u op zoek naar een AED voor een buurt evenement? Neem dan contact met AEDmaster, want wij stellen een AED kosteloos beschikbaar.
  • Samen door de COVID-19 crisis

    Ik ben het er helemaal mee eens!

    Door de huidige COVID-19 ontwikkelingen hebben wij besloten om HULP te bieden aan alle verenigingen en opleiders in Nederland. Wij zijn er van op de hoogte dat het aantal personen, per AED trainer, zeer beperkt is. Dat houdt in dat er of minder mensen worden opgeleid er moeten meer AED trainers beschikbaar worden gesteld.
    Bent u van een buurtvereniging, ondernemersvereniging, een sportvereniging of een EHBO-vereniging. En bent u niet in staat om extra AED trainers te kopen? Neem dan contact op met AEDmaster. Zij stellen AED trainers kosteloos beschikbaar, zodat ook in deze moeilijke tijd er voldoende AED bedieners beschikbaar zijn.
  • Maillet

    Thanks for the update and quick reply. I'll be sure to keep an eye on this thread. Looking for the same issue. Bumped into your thread. Thanks for creating it. Looking forward for solution.Pizza Hut Survey